Skip to content

Permis de conducere fals trimis în plic spre Anglia, depistat de polițiștii de frontieră români

Poliția de Frontieră Română anunță că vineri, 19 august, în jurul orelor 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei L.A., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocar ce se deplasa spre Anglia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, polițiștii de frontieră descoperind, asupra bărbatului, un plic ce conţinea un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, care avea imprimată fotografia unei tinere.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a primit plicul care conţinea permisul de conducere pentru a-l preda unui conaţional, la destinaţie, în Anglia.

Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

GERMANIA: Amendă de 6.300 de euro pentru un român prins de 80 de ori fără permis de conducere valabil

Un român a plătit 3.000 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost oprit la Nădlac

Români arestați în Spania pentru falsificare de documente utilizate la obținerea permiselor de conducere și ajutoarelor sociale