Persoanele care vin în România vor intra în izolare timp de 14 zile și după 1 iunie

Persoanele care vin În România din zone cu risc vor intra în izolare timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Măsura nu se aplică celor care vin din țări care nu prezintă risc de infectare.

Această măsură este valabilă până pe 15 iunie, potrivit Digi 24, și este valabilă pentru persoanele care vin din țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie. Este vorba despre țări considerate zone de risc major, așa-zisele zone roșii.

„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie”, a declarat premierul Ludovic Orban pentru sursa citată.

El a mai precizat că persoanele care călătoresc în ţări fără risc nu trebuie să se izoleze la întoarcerea în România.

„De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a mai explicat prim-ministrul.

Totodată, autoritățile române au mai anunțat că nu vor mai exista restricții de călătorie în interiorul țării, că vor putea fi deschise anumite baze sportive, că se redeschid terasele, dar numai în anumite condiții, și că se poate merge pe litoral.

Tranzitarea Ungariei pe cale rutieră se face fără restricții orare

Controalele la frontiera dintre Austria şi Germania vor fi ridicate complet din 15 iunie

Campanie inițiată pentru reducerea birocrației la ghișeele din România. Unde puteți semna?

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?