Skip to content

Peste 1.200 de sticle de alcool, furate de trei români din propriile camioane

Whisky coniac lichior furat de șoferi români de camion în Belgia

Trei membri ai unei bande de români au fost condamnați la doi ani de închisoare pentru furt de către o instanță din Bruges, Belgia. Șoferii de camion au furat cel puțin 1.200 de sticle de whisky, coniac și lichior din încărcăturile camioanelor lor, relatează Nieuwsblad.be.

Faptele au ieșit la iveală pe 24 mai 2023. Poliția a fost chemată pentru acțiuni suspecte într-o parcare de pe Loodswezenstraat din Zeebrugge. Cinci bărbați transferau tot felul de lucruri dintr-un camion într-o dubă înmatriculată în România. În cele din urmă, 46 de sticle de whisky de la marca Chivas Regal au dispărut din marfă.
Citiți și: Români arestați în Belgia pentru furtul a peste 5,5 tone de carne de porc dintr-un camion

Datorită imaginilor camerelor de supraveghere, șoferul român de camion Viorel J. (29 de ani) a intrat în centrul atenției. Deschisese remorca camionului său pentru ca prada să poată fi încărcată în Citroën Berlingo al lui Bogdan T. (38). Acesta i-ar fi plătit lui Viorel J. 3.800 de euro. Cu ajutorul fotografiilor de pe rețelele de socializare, Andrei M. (31) a putut fi pus în legătură cu faptele.

Pe 26 aprilie anul trecut, optsprezece cutii cu lichior Rémy Cointreau au dispărut în mod similar din camionul cu care Adrian M. se ducea în Marea Britanie. Iar la începutul lunii martie a furat nu mai puțin de 630 de sticle de whisky Jack Daniels. Viorel J. a putut fi legat și de furtul a 504 sticle de coniac Rémy Martin.
Citiți și: Electricieni români, judecați pentru furt de echipamente de la angajator în Belgia

Viorel J. este acum în arest de aproape șapte luni și a fost singurul care s-a prezentat la proces. Avocatul său Mathieu Langerock a insistat asupra unei pedepse cu închisoarea cu suspendare. Instanța a fost parțial de acord și l-a condamnat la doi ani de închisoare, dintre care jumătate cu suspendare. Andrei M. și Bogdan T. au primit pedepsecu închisoare de 18 luni, respectiv un an.