Skip to content

Peste 260.000 € și 20.000 $, descoperiți la frontieră ascunși într-un autocar – VIDEO

Euro si dolari ascunsi intr-un autocar Giurgiu

Polițiștii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, în colaborare cu inspectori vamali de la Autoritatea Vamală Română – Direcția Generală a Controlului Călătorilor și a Vehiculelor – Echipe Mobile, au desfășurat, marți, 23 ianuarie, o operațiune specială la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier având ca obiectiv prevenirea și combaterea încălcărilor reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

În cadrul acestei acțiuni, a fost selectat pentru verificări suplimentare un autocar înmatriculat în Turcia, care se deplasa pe ruta București-Istanbul, condus de un șofer turc. După un control amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au descoperit sume semnificative de bani în valută, în total 264.100 de euro și 20.000 de dolari, ascunse atât în compartimentul motor (instalația de încălzire – Webasto), cât și asupra corpului pasagerilor.

Reprezentanții Autorității Vamale Române au procedat la ridicarea întregii sume de bani conform Regulamentului UE 2018/1672, pe baza unei Decizii de reținere temporară a numerarului, în așteptarea clarificării provenienței banilor și a motivului care a determinat decizia de a-i scoate din țară. Vor fi luate măsuri ulterioare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, informează Poliția de Frontieră.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!