Skip to content

Peste cincizeci de tone de deșeuri trimise în România din Olanda, Germania și Ungaria, blocate la frontieră

Deșeuri trimise în România din Olanda, Germania și Ungaria

Weekendul trecut, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, în colaborare cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, precum și reprezentanți ai Protecției Consumatorului din aceleași județe, au împiedicat intrarea în țară a cinci camioane încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri.

Cele cinci automarfare, înmatriculate în România și conduse de cetățeni români, transportau un total de 50.557 kilograme de deșeuri. Acestea constau în textile, încălțăminte și mobilă second-hand, provenind de la societăți comerciale din Olanda, Germania și Ungaria, și erau destinate unor firme din România.
Citiți și > Patronii care au importat ilegal gunoaie din Anglia dețin un lanț de magazine de jucării la kilogram

Control și verificări

În timpul controalelor efectuate la punctele de trecere a frontierei, autoritățile au avut suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi. Polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanților Protecției Consumatorului din aceleași județe. Verificările au confirmat că șoferii nu dețineau documentele complete necesare pentru importul acestor deșeuri, conform legislației în vigoare.
Citiți și > Camioane cu peste 90 de tone de gunoaie trimise din Italia, Austria, Germania și Ungaria în România, blocate la frontieră

Din cauza lipsei documentației corespunzătoare, autoritățile de control au decis să nu permită accesul pe teritoriul României pentru cele cinci mijloace de transport.