Ploi abundente și ninsori în Austria. Un bărbat a murit în sud surprins de o alunecare de teren

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit luni, 18 noiembrie, în sudul Austriei când o alunecare de teren i-a distrus parţial casa în staţiunea de schi Bad Kleinkirchheim, provincia Carintia, a anunţat poliţia locală, confirmând primul deces după ce ploi abundente şi ninsori afectează de câteva zile mai multe zone ale ţării, relatează dpa şi AFP.

„A fost îngropat de noroi”, a declarat primarul Matthias Krenn, conform publicației Kleine Zeitung.

În anumite zone din Tirol, sudul Salzburgului şi provincia Carintia, din care face parte localitatea Bad Kleinkirchheim, au căzut până la 300 de milimetri de ploaie pe metru pătrat începând de vineri, informează Serviciul naţional de meteorologie austriac ZAMG.

Precipitaţiile abundente au afectat circulaţia mijloacelor de transport şi au lăsat câteva mii de locuinţe fără energie electrică.

Circulaţia pe numeroase drumuri şi căi ferate a fost blocată şi mai multe şcoli au fost închise luni în aceste regiuni.

În unele oraşe afectate, o cantitate atât de mare de precipitaţii se înregistrează o dată la 50 de ani, a precizat ZAMAG.

Câteva ore mai devreme, în staţiunea Bad Gastein (centru), două femei au fost scoase în viaţă de sub dărâmături după ce locuinţele lor au fost distruse de o altă alunecare de teren.

Centrul de avertizare pentru avalanşe din Tirol a declarat un nivel ridicat de risc pentru altitudini mari.

Circa 250 de schiori şi personal din staţiunea alpină Stubaital din Tirol au rămas izolați după ce o avalanşă a blocat drumul de acces.

Cei mai fericiţi oameni din UE trăiesc în Belgia, Olanda şi Austria

Germania sporește controalele aleatorii la frontieră, în special la granița cu Austria

AUSTRIA: Ce trebuie făcut în cazul unei tamponări sau al unui accident. Ce alte reguli rutiere există

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?