Skip to content

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi, inclusiv din sursă externă

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi, inclusiv din sursă externă

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi de ofițeri și subofițeri de poliție, dar și de personal contractual. Angajările se fac prin încadrare directă, din sursă externă și reîncadrare.

Înscrierile se fac până la data 27 martie 2024, ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Între 5 – 15 aprilie 2024 se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, în funcție de posturile scoase la concurs, dacă este prevăzută o astfel de probă. Pe 20 aprilie 2024 va avea loc proba scrisă care constă într-un examen de tip grilă.

Una dintre specializăile pentru care sunt scoase la concurs posturile este combaterea criminalității organizate – analiză și profil al drogurilor. Sunt vacante 15 posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara. Tot din sursă externă vor fi angajați la specializarea criminalistică 20 de ofițeri în Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Pentru inspectoratele de poliție din toată țara se caută 60 de agenți de poliție, din sursă externă, pentru „conductor câini”. Pentru aceste locuri de muncă, anunțul de concurs va fi publicat în perioada următoare și va conține condițiile de înscriere, probele de concurs și calendarul de desfășurare.
Patru polițiști de la Antidrog au torturat un polițist sub acoperire de la Anticorupție

La IPJ Constanța se fac cele mai multe încadrări, fiind scoase la concurs 305 posturi de ofițeri și subofițeri, astfel: Ordine publică – zece posturi de ofițer, prin reîncadrare și 147 de agent, dintre care șapte prin reîncadrare și 140 din sursă externă; Reținere și arestare preventivă  – 12 posturi de agent, dintre care două prin reîncadrare și zece din sursă externă; Poliție rutieră 94 de posturi de agent, dintre care cinci prin reîncadrare și 89 din sursă externă; Poliție transporturi 32 de posturi de agent, dintre care șase prin reîncadrare și 26 din sursă externă; Secretariat, documente clasificate și arhivă  – zece posturi de personal contractual, din sursă externă.

Informațiile complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se găsesc la adresa: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index.