Preot din Vaslui, sancționat pentru că a cerut 1.100 lei pentru o slujbă de înmormântare, lumânări și loc de veci

Andrei Crețu, un preot din comuna vasluiană Laza, a fost sancţionat de reprezentanţii Episcopiei Huşilor, după ce rudele unei persoane decedate au reclamat faptul că acesta a solicitat suma de 1.100 de lei pentru a oficia slujba de înmormântare, pentru lumânări şi pentru un loc de veci.

Enoriaşii susţin că i-au transmis preotului faptul că suma este prea mare şi că nu au de unde să o achite, dar în final au plătit banii pentru a-şi putea înmormânta tatăl, conform rânduielilor bisericeşti.

“Este foarte regretabilă situaţia şi vă asigurăm că Episcopia Huşilor tratează cu maximă responsabilitate astfel de cazuri. Preotul respectiv a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai creeze astfel de situaţii”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, preotul Cosmin Gubernat, anunță Agerpres.

Preotul Andrei Creţu s-a mai aflat în atenţia superiorilor în cursul anului trecut, când a fost acuzat că şi-a amplasat stupina în cimitirul bisericii la care ţine slujbe.

Mai mulţi localnici din comună s-au plâns de faptul că nu pot merge să aprindă lumânări pentru persoanele decedate îngropate în cimitir, din cauza faptului că sunt atacaţi de albine, dar la Protopopiatul Vaslui nu au fost înregistrate reclamaţii oficiale în acest sens.

Cu toate acestea, preotul a fost îndemnat de conducerea Protopopiatului Vaslui să găsească un alt loc în care să-şi mute stupii.

Copii români din Spania, abuzați de un preot cu acordul părinților. Prelatul, condamnat definitiv la 17 ani de închisoare

Preoții care l-au șantajat pe episcopul Corneliu al Hușilor, condamnați la închisoare cu executare

Pastor al cultului penticostal, informator al Securității. Credincioșii, prigoniți

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?