Skip to content

Prețul gazelor scade în Europa pe fondul prognozelor meteo favorabile

Prețul gazelor scade în Europa pe fondul prognozelor meteo favorabile

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au înregistrat o scădere de până la 6,5% luni, după ce săptămâna trecută au crescut cu peste 40%. Acest declin a fost influențat de prognozele meteo favorabile și de eforturile internaționale de a menține sub control conflictul din Orientul Mijlociu, conform informațiilor furnizate de Bloomberg.
Românii scapă de prețurile exagerate de la Cora. Cine preia lanțul de hipermaketuri

La ora 8:38 dimineața, la hub-ul de gaze TTF din Amsterdam, care stabilește prețurile de referință în Europa, prețurile futures pentru gaze naturale cu livrare în luna noiembrie au înregistrat o scădere de 4,9%, ajungând la 51,33 euro pentru un Megawatt-oră.

Potrivit previziunilor făcute de compania Maxar Technologies, se așteaptă ca temperaturile din Franța, Germania și unele părți ale Europei să revină la normal și chiar să depășească media normală în zilele următoare, în urma recentului val de frig.
„Urgență atentat”. Franța a ridicat nivelul de alertă la gradul cel mai înalt

Prognozele meteo favorabile, împreună cu reluarea livrărilor de gaze naturale din Norvegia, care este cel mai important furnizor de gaze al Europei, au contribuit la reducerea riscurilor privind aprovizionarea, care au afectat recent piața gazelor. În plus, eforturile SUA și ale aliaților lor de a preveni extinderea conflictului dintre Israel și Hamas la nivel regional au contribuit și ele la atenuarea temerilor cu privire la impactul conflictului asupra livrărilor de gaze.