Primarul Vienei, Michael Ludwig, cheltuie de două ori mai puțin decât Gabriela Firea  pentru luminițele de Crăciun.

„Nu suntem chiar atât de bogați, încercăm să economisim!”, a declarat el pentru un corespondent PRO TV.

Potrivit sursei citate, pentru amplasarea luminițelor de Crăciun în Viena s-au alocat 1,2 milioane de euro, bani care nu sunt în totalitate de la bugetul Primăriei, ci de la Camera de Comerț.

Decorațiunile sunt aceleași an de an și sunt amplasate numai în zonele pietonale și nu pe arterele de circulație, tocmai pentru a face economie.

Milioane de turiști vin anual la celebrul Târg de Crăciun din Viena.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a investit 2,5 milioane de euro în luminițele de Crăciun, fiind iluminați 40 de km de bulevarde și străzi.

Primaria Capitalei este în criză financiară.

Firea a cerut de la Guvern o suplimentare a fondurilor pentru Primăria Capitalei, solicitarea fiind catalogată de către premierul Orban drept o neobrăzare..

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din fondul de rezevă al Guvernului de 100 de miloane şi mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Adevărul.

Probleme financiare cu care se confruntă soția primarului din Voluntari sunt mari.

Gabriela Firea a decis să taie nu mai puțin de 10.000.000 de euro pe care i-a promis pentru bisericile din Bcurești.

Conform Adevărul, alți bani se taie de la învătământ 13 milioane lei,  protecţia mediului 73 milioane lei de la şi 64 milioane de la staţia de epurare de la Glina.

În 2018, Comisia Europeană a deschis procedura de infrigement împotriva României din cauza calității aerului din București, Iași și Brașov.

Procedura de infrigement este o procedură judiciară prin care Comisia Europeană o face când statele membre UE nu-și îndeplinesc obligațiile asumate.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?