Skip to content

Prins cu fiica adolescentă ascunsă în mașină. O ducea ilegal în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiica.

Duminică, 28 iulie 2019, în jurul orelor 23.20, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un bărbat la volanul unui autoturism marca Volkswagen Touran înmatriculat în Germania.

Acesta s-a legitimat cu o carte de identitate românească pe numele G.I., în vârstă de 39 de ani, conform unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Au descoperit, ascunsă pe a doua banchetă din spatele şoferului o minoră.

În autoturism mai erau o femeie și alți doi copii.

În urma verificărilor s-a stabilit că fata este cetățean român, are 17 de ani şi este fiica şoferului.

Tatăl fetei a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu a avut timp să obţină o procură autentificată din partea mamei pentru a permite minorei să părăsească ţara, așa că a hotărât să o ascundă.

Poliţiştii de frontieră nu le-au permis să-și continue călătoria și fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri