Skip to content

Prins la frontiera română cu mașină luată în leasing din Germania pentru care nu a mai plătit ratele

Prins la frontiera română cu mașină luată în leasing din Germania pentru care nu a mai plătit ratele

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au descoperit la controlul pe sensul de ieșire din România un autoturism căutat de autoritățile germane. Șoferul, un cetățean maghiar în vârstă de 27 de ani, este acum cercetat penal.

Marți, 30 mai, tânărul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, la volanul unui Volkswagen Golf înmatriculat în Germania.
Autoturism în leasing, vândut pe internet. Șoferul a încercat să iasă din țară cu acte false

În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că mașina era căutată de autoritățile germane și că alerta fusese emisă în aceeași zi. Tânărul achiziționase mașina prin leasing, dar nu mai plătise ratele corespunzătoare.

Autovehiculul, evaluat la 12.300 de euro, a fost confiscat până la finalizarea investigațiilor, iar șoferul este cercetat penal pentru infracțiunea de tăinuire.

Pentru această infracțiune, tânărul șofer riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau o amendă.
Mașină luată în leasing din Anglia și adusă ilegal în România. Bărbatul este acuzat de furt

Cazuri similare

Acesta este unul dintre multe cazuri în care șoferii sunt depistați la controlul de frontieră cu mașini luate în leasing pentru care nu au mai achitat ratele.

Luna trecută, un bărbat s-a prezentat la control cu un autoturism Citroen Jumpy, care figura în bazele de date ca fiind furat din Belgia. 

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o societate de profil din Belgia, în sistem leasing, și că nu a achitat ratele. 
Regulile UE pentru mașini luate în leasing sau cumpărate second-hand din străinătate

La frontieră a fost depistat chiar și un cap tractor despre care șoferul a spus că l-a luat în leasing din România și că nu știa că este căutat de autorități.

Este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar capul tractor în valoare de 100.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.