Skip to content

Acțiuni intense în Viena împotriva prostituției ilegale. Românce printre femeile verificate

Prostituate Viena

În lunile aprilie și mai 2024, Direcția de Poliție din Viena a desfășurat mai multe acțiuni de control în apartamente private unde se practica prostituția ilegală. Aceste acțiuni extinse au fost declanșate ca urmare a numărului tot mai mare de anunțuri online referitoare la servicii sexuale ilegale în apartamente private, precum și de uciderea a trei lucrătoare sexuale în februarie în capitala Austriei.

Pe parcursul a 17 zile de intervenție, au fost efectuate controale în 53 de apartamente. În urma verificărilor, au fost înregistrate 170 de sesizări pentru încălcarea legii privind prostituția din Viena. Printre altele, s-a constatat că în unele apartamente condițiile igienice nu respectau normele în vigoare.
Citiți și > Bordel ilegal, descoperit lângă Viena. Poliția a identificat șapte românce

Zece dintre aceste apartamente au fost închise și sigilate pe loc de către poliție. Proprietarii sau chiriașii acestor apartamente au fost denunțați pentru permiterea desfășurării prostituției în locuințele lor. Majoritatea apartamentelor au fost închiriate pe termen scurt prin intermediul ofertelor de pe internet.

În șase dintre apartamente s-au găsit droguri, iar opt femei au fost reținute pentru ședere ilegală pe teritoriul Austriei. Au aplicate amenzi în valoare de 57.000 de euro.

Vârsta celor 80 de femei denunțate variază între 19 și 48 de ani, majoritatea provenind din România, Ungaria, Bulgaria, Spania, Serbia și Austria.

De asemenea, într-un caz s-au descoperit legături cu suspiciuni de trafic de persoane, iar investigațiile au fost preluate de Biroul de Criminalistică al statului Viena. Acțiunile de control vor fi intensificate în următoarele luni.