PTF Giurgiu: Timp de așteptare de 60 de minute pentru TIR-uri. Bulgarilor li s-a defectat sistemul electronic de evidenţă şi cântărire

Timpul de aşteptare la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu – Ruse, pentru TIR-uri, este joi dimineață de aproximativ 60 de minute, din cauza sistemului informatic de evidenţă al părţii bulgare, care s-a defectat miercuri şi nu a fost remediat, toate documentele fiind eliberate manual, a declarat şeful ITPF Giurgiu, Viorel Chiran, pentru Agerpres.

„În seara zilei de miercuri, 13 noiembrie, am fost informaţi de partea bulgară că sistemul electronic de evidenţă şi cântărire s-a defectat şi sunt afectate toate punctele de frontieră din partea de nord a ţării, motiv pentru care toate eliberările de documente, viniete şi altele necesare, se fac manual, iar cântărirea TIR-urilor se face prin compararea greutăţilor şi mijloace specifice. Noi lucrăm la PTF Giurgiu pe trei artere şi am reuşit să reducem timpul de aşteptare înregistrat aseară la TIR-uri şi de până la 180 de minute la 60 de minute, în această dimineaţă. La acest lucru a ajutat şi faptul că numărul TIR-urilor care sosesc pe timpul nopţii este mai mic, dar dacă situaţia va persista, este posibil să fie înregistraţi timpi de aşteptare mai mari şi la autocare şi autoturisme”, a precizat Viorel Chiran.

Autorităţile de frontieră bulgare au informat miercuri, 13 noiembrie, ITPF Giurgiu, cu privire la faptul că, începând cu ora 19,35, sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor nu mai funcţionează.

Astfel, conducătorii autocamioanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, au fost îndrumaţi să staţioneze în zona adiacentă punctului de trecere, până la remedierea situaţiei, iar de la ora 20,50, miercuri seara, autorităţile bulgare au dispus cântărirea clasică a automarfarelor, pe două artere, timpul aproximativ pentru procesarea datelor fiind de aproximativ cinci minute pentru fiecare mijloc de transport.

În aceste condiţii, timpul de aşteptare pentru ieşirea din România prin PTF Giurgiu – Ruse, Bulgaria, a ajuns, pe timpul nopţii de miercuri spre joi, la 150 de minute.

Giurgiu: Șapte poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită

BMW transportat pe platformă, căutat de autoritățile britanice, confiscat la frontieră

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?