Skip to content

Punctul de trecere a frontierei Nădlac II, exclusiv pentru transportul de marfă

Autoritățile române au stabilit împreună cu cele maghiare ca Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota să funcționeze numai pentru transportul rutier de marfă începând cu seara zilei de 2 aprilie 2020.

Această măsură a fost luată pentru fluidizarea traficului și în vederea decongestionării acestuia, pentru că în acest punct de frontieră sunt 14 benzi.

Pe la Nădlac II – Csanadpalota vor trece numai autovehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone.

Începând cu aceeași dată, P.T.F. Nădlac I – Nagylak este deschis pentru autoturisme și mijloace de transport persoane, formalitățile de frontieră derulându-se pe șapte artere de control, dar timpul de așteptare este de patru ore.

În punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări zonele roşii şi galbene.

După efectuarea formalităților de frontieră persoanele sunt îndrumate către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea declaraţiei specifice triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de carantină sau autoizolare la domiciliu.

Se așteaptă ca în perioada Paștelui să revină în România peste 200.000 de români.

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la românii din diaspora să nu revină de sărbători în România:

„Se apropie cu pași repezi sărbătorile de Paște, de data asta însă Învierea găsește întreaga omenire într-un moment de criză, în plină epidemie de un virus ucigaș.

Fac apel la românii din diaspora, un apel necesar care mă umple de tristețe: Nu veniți acasă de sărbători!

Este foarte important să înțelegeti că revenirea în țară poate fi extrem de periculoasă, atît pentru voi, cât și pentru cei la care țineți!

Anul acesta vom fi alături de cei dragi de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără să îi punem în pericol!

Facem aceste sacrificii, nu există nicio altă cale de a vă proteja decât aceea de a sta acasă, de a respecta regulile de distanțare socială.

E cea mai puternică manifestare de dragoste creștinească: sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la limitarea răspândirii infecției.

Fac un apel special pentru forțele de ordine, inclusiv de la frontieră: misiunea voastră este de a-i proteja pe cetățenii României și asta înseamnă să asigurați respectarea legii și a ordonanțelor militare.”

Sute de îngrijitoare din România și Bulgaria, transportate cu avionul în Austria

Pentru traficanții de droguri pe ruta Spania – România nu există stare de urgență

CORONAVIRUS: Unii români își bat joc de angajații MAE care încearcă să-i repatrieze