Range Rover în valoare de 70.000 de euro, căutat de autoritățile italiene, găsit la Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Punctul de Trecere al Frontierei Borș au depistat un autoturism marca RANGE ROVER Velar, în valoare de 70.000 de euro, care era căutat de autorităţile din Italia.

În data de 26 septembrie 2019, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român T.A., aflat la volanul unui autoturism marca RANGE ROVER Velar, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat documentele de identitate și o xerocopie a unui certificat de înmatriculare care avea însemnele autorităților italiene pentru autoturismul în cauză.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 08.09.2019.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a fost rugat de o persoană, a cărei identitate nu o cunoaște, să aducă mașina în România și nu ştia că aceasta era căutată de autorități.

Autoturismul, în valoare de 70.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire și conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Autovehicule care figurau ca furate sau căutate de autoritățile din Belgia, Anglia, Germania şi Danemarca, confiscate la frontieră

BMW căutat de autoritățile britanice și trimis în România pe platformă, confiscat la frontieră

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA