Skip to content

RCS&RDS nu va mai putea modifica grila de programe după bunul plac

ancheta grila programe rcs rds

RCS&RDS nu mai poate face legea după bunul plac scoțând din grilă programe peste noapte și după bunul plac. Consiliul Concurenței investighează RCS&RDS, iar amenda poate fi de 10% din cifra de afaceri a companiei.

Consiliul Concurenței a anunțat pe 31 ianuarie că a pus în dezbatere publică angajamentele pe care RCS&RDS și le-a luat în cadrul anchetei pentru a „înlătura îngrijorările de natură concurențială identificate în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă”.

Investigația Consiliului Concurenței vizează posibila folosire în mod abuziv a poziției dominante, prin modul în care RCS&RDS își organizează grila de programe, afectând astfel companiile active pe piața serviciilor de programe de televiziune.
Citiți și: Scandal Casa Regală vs. Netflix provocat de ultimul sezon al serialului„The Crown”

RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, să opereze în mod transparent modificările acesteia, așa cum prevăd normativele și criteriile de ordonare stabilite.

În plus, compania trebuie să comunice schimbările către radiodifuzori și abonați în timp util. Angajamentele formulate de RCS&RDS pot fi consultate pe pagina web a Consiliului. Instituția invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii privind angajamentele propuse până la data de 8 martie 2024

După ce analizează observaţiile primite, Consiliul Concurenţei poate solicita modificarea propunerii de angajamente şi/sau poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor. În cazul acceptării angajamentelor propuse, acestea vor fi monitorizate timp de trei ani de către un agent de monitorizare numit de către Consiliul Concurenței.

Dacă RCS&RDS nu-și va îndeplini angajamentele sau le va îndeplini defectuos, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri, ceea ce înseamnă puțin peste 482 de milioane de lei.

Angajamentele RCS&RDS pot fi consultate AICI.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!