Skip to content

Om al străzii, recompensat cu 34.000 de euro pentru că a returnat un portofel

Recompensă pentru portofel găsit pe stradă

Hadjer el Ali, tată a doi copii, trăiește pe străzi de un an și jumătate. Supraviețuiește strângând cutii și sticle pe care le duce la automate pentru a recupera garanția. Recent, în timp ce își căuta mijloace de trai în gara centrală din Amsterdam, Olanda, a găsit un portofel. Spre surprinderea sa, acesta conținea o sumă considerabilă: aproape 2.000 de euro.

Fără să ezite, Hadjer a făcut un gest de o rară onestitate: a predat portofelul intact poliției. „Filosofia mea este că ce nu e al meu, returnez”, a declarat el.

Gestul său nu a rămas neobservat. Poliția l-a recompensat cu o diplomă și un voucher de 50 de euro, iar povestea sa a stârnit o mobilizare uimitoare pe rețelele de socializare. O campanie de crowdfunding lansată online a strâns deja 34.000 de euro pentru Hadjer în doar 24 de ore.
►►► Salariul minim se majorează de la 1 iulie. Se umflă sau nu portofelul?

Le la o zi la alta, el a devenit o celebritate locală. Oamenii îl recunosc pe stradă, îl abordează și îi oferă sprijinul lor. „Oamenii îmi oferă pur și simplu dragoste”, a spus el. „Vor să mă ajute cu bani. Oamenii mă invită la masă, îmi oferă tunsori gratuite, haine și încălțăminte. Totul este pur și simplu pozitiv”.

Hadjer speră ca această experiență să marcheze un nou capitol în viața sa. „Sper că viața mea va fi mai bună de acum încolo”, a declarat el. „Vreau să găsesc o casă unde copiii mei să mă poatăt vizita. Și cine știe ce alte surprize îmi rezervă viitorul”.

În portofelul care conținea o sumă considerabilă de bani, nu a fost găsit niciun document de identitate sau indicii care să ducă la identificarea proprietarului. Dacă acesta nu se va prezenta în termen de un an, Hadjer va avea dreptul să păstreze și cei 2.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!