Skip to content

Reglare de conturi în Italia. Adolescent român, secerat de gloanțe

Băiat român ucis cu focuri de armă la Roma

Un băiat român în vârstă de 14 ani a fost ucis cu focuri de armă în capitala Italiei, Roma, în dimineața zilei de 13 ianuarie. Anchetatorii au identificat și caută trei persoane pentru uciderea lui Alexandru Ivan, omorât lângă o stație de metrou.

Anchetatorii, coordonați de Parchetul din Velletri, lucrează la depistarea persoanelor care se aflau la bordul unei mașini din care s-au tras focuri de armă, dintre care două l-au nimerit pe băiat în piept.
Citiți și: TRAGEDIE în Italia. O româncă și-a înjunghiat mortal fetița de șase ani și apoi s-a sinucis

Alarma s-a declanșat în jurul orei 3 dimineața. La locul crimei s-au dus un echipaj de la 118, carabinierii unității de investigații din Frascati și procurorul din Velletri. Băiatul era cu partenerul mamei sale. Anterior, un grup de 5-6 români s-ar fi certat în afara unui bar cu un alt grup de conaționali, probabil romi, și s-ar fi pălmuit și îmbrâncit. Apoi s-au mutat în zona stației de metrou Pantano unde a sosit o mașină din care s-au tras focuri de armă. Mașina a plecat apoi. Ajutorul pentru băiatul român a fost inutil.

Potrivit unchiului tânărului, „a fost o capcană. Au trecut cu mașina și au tras nebunește. Scopul a fost să sperie, a fost un avertisment. Mai întâi au tras în aer – spune el – și apoi în ei. Au tras mai multe focuri. „E mort – adaugă el -fără motiv. I-au luat viața degeaba. A mers la școală și a jucat fotbal – spune unchiul său. Nu a ieșit în stradă și nu era implicat în droguri. Fratele meu este partenerul mamei sale, era ca un fiu pentru el”.
Citiți și: Caz șocant în Italia: O mamă și-a aruncat bebelușul într-o râpă, apoi l-a lovit în cap cu un lemn până l-a ucis

„În aceste ore – a declarat pentru Ansa primarul din Monte Compatri, Francesco Ferri – sunt în strânsă legătură cu prefectul căruia i-am cerut o ședință a Comitetului provincial pentru ordine și siguranță publică care va avea loc joi. Crima ce s-a petrecut în această seară este un fapt care a consternat comunitatea și necesită reflecție, pentru că nu se poate muri într-un mod atât de violent și tragic la 14 ani”.

Între timp, carabinierii din Frascati, care investighează cazul, îi audiază în prezent pe prietenii care au fost alături de victimă și au cerut ajutor. Tânărul ar fi fost ucis în timpul unei dispute legate de droguri. Prietenii ar fi compatrioți majori, unii cu condamnări anterioare pentru narcotice. De asemenea, sunt examinate înregistrările camerelor de supraveghere video.