Reșițeanul arestat pentru o fraudă de 722 de milioane de dolari a pledat vinovat

Un reșițean arestat în Germania pentru o fraudă comisă în SUA a pledat vinovat pe 9 iulie. El a fost audiat de judecătorii americani prin videoconferință.

Pe 10 decembrie 2019, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat arestatea a trei cetățeni americani: Matthew Brent Goettsche, 37 de ani, și Jobadiah Sinclair Weeks, 38 de ani, ambii din statul Colorado; Joseph Frank Abel, 49 de ani, din California.

Imediat după ce autoritățile americane au dat publicității numele celor trei suspecți, un al patrulea a fost arestat în Germania. Este vorba despre Silviu Cătălin Balaci din Reșița, județul Caraș-Severin, care locuia în Frankfurt, Germania.

NewsRomania a publicat pe 14 decembrie articolul „Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților” în care arăta cum a funcționat afacerea din care făcea parte Balaci. Firma sa din România a fost chiar premiată de autoritățile locale.

Potrivit Departamentului de Justiție american, Balaci a pledat vinovat pentru complicitate la fraudă în domeniul comunicaţiilor electronice și vânzarea de valori mobiliare neînregistrate.

Pentru aceste acuzații el poate fi condamnat la cinci ani de închisoare și la plata unei amenzi de 250.000 de dolari americani sau jumătate din cât a câștigat ilicit de pe urma afacerii.

Data la care va fi anunțată sentința nu a fost încă stabilită.

Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților

Thousands of US residents defrauded by Romanian-US crime ring

The Romanian Leader Of Darknet ItalianMafiaBrussels Drug Trafficking Organization Sentenced To 11 Years’ Imprisonment

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA