Skip to content

Restricții de circulație în Bulgaria. Se efectuează reparații la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Restrictii Podul Giurgiu - Ruse

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care călătoresc în Bulgaria sau tranzitează această țară privind lucrările de reparație majoră la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, care vor începe pe 10 iulie 2024 și se vor desfășura pe tronsonul bulgar al podului. Aceste lucrări sunt programate să dureze 730 de zile și vor implica restricționarea circulației rutiere, fără a opri traficul complet.

În prima etapă, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, urmată de restricții pe sensul de ieșire spre România. Reparațiile vor avea loc în timpul zilei, pe segmente de 400 de metri, iar circulația va fi organizată pe o singură bandă, folosind semafoare adaptive și personal de dirijare.
►►► Trafic îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei și DN 39 Constanța – Vama Veche. Recomandări pentru șoferi

Recomandările MAE pentru siguranța șoferilor

MAE recomandă șoferilor să conducă preventiv și să respecte semnalizarea temporară și indicațiile organelor de control. Este importantă achiziționarea vinietelor electronice pentru utilizarea infrastructurii rutiere bulgare înainte de intrarea în Bulgaria, disponibile online pe www.bgtoll.bg.

Respectarea regulamentelor de viteză

Șoferii trebuie să respecte limitele de viteză pe teritoriul bulgar: 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostrăzi. În zonele de reparație, limitele de viteză pot fi reduse, iar aceste zone sunt monitorizate cu camere RADAR.
►►► Circulația pe Valea Oltului va fi închisă în timpul zilei. Acestea sunt rutele ocolitoare

Taxa de pod și alternative rutiere

Pentru a reduce timpii de așteptare la punctul de trecere Ruse, MAE sugerează pregătirea sumei exacte pentru taxa de pod (2 euro sau 4 leva) sau plata cu cardul. Alte puncte de trecere a frontierei disponibile includ Vidin-Calafat, Kardam-Negru Vodă, Silistra-Ostrov, și diverse puncte de ferryboat precum Nikopol-Turnu Măgurele și Oryahovo-Bechet.

Recomandări pentru firmele de transport

Firmele de transport trebuie să își organizeze traseele și programul șoferilor luând în considerare posibile întârzieri la frontiere.

Resurse suplimentare și asistență consulară

Pentru informații suplimentare, cetățenii români pot accesa aplicația LIMA (www.lima.api.bg) și alte site-uri relevante. Asistența consulară poate fi solicitată la numerele Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510. În caz de urgență, este disponibil numărul de permanență: +359879440758.

Pentru detalii suplimentare, consultați paginile web: Ambasada României la Sofia, Consular Protection EU, Meteoalarm și MAE.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!