Skip to content

Român arestat pentru trădare. A trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO

Alexandru Dorin Piscan

Alexandru Dorin Piscan a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare. Românul a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.

Procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform ziarului Gândul, Alexandru Dorin Piscan și-a publicat dorința de a candida la alegerile locale din 9 iunie pentru a fi primarul Ploieștiului, intenție care nu s-a concretizat însă cu documente și liste cu semnături de susținere depuse la Biroului Electoral Județean Prahova.
Citiți și > Studiu ADN: Rușii sunt originari din Bangladesh și estul Indiei. O enigmă germană

Potrivit publicației citate, Alexandru Piscan, care are o firmă de organizare de evenimente, a stat mai mult timp în SUA și se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia.

El a fost prins însă de oamenii legii când filma obiective militare, inclusiv NATO, din România și furniza informațiile către diplomați ruși, iar la percheziții s-au găsit fișiere întregi cu filmări cu echipamente militare și înscrisuri.