Skip to content

Ani grei de închisoare pentru un român care a violat și ucis o femeie de 60 de ani în Franța

Român condamnat pentru crimă în Franța

Un român de 34 de ani, Ciprian Guilescu, acuzat de violarea și uciderea unei femei de 60 de ani în iunie 2021 la Rostrenen, Franța, a fost condamnat marți, 2 iulie, la 30 de ani de închisoare de către Tribunalul din Saint-Brieuc.

Procesul s-a derulat în zilele de 1 și 2 iulie. Inculpatul a fost descris de martori ca un om muncitor și respectuos, dar agresiv și imprevizibil când consuma alcool. Un coleg a mărturisit că Guilescu bea frecvent și a relatat că acesta menționa adesea că auzea voci și vedea fantome, relatează Actu.fr.
►►► FRANȚA: Droguri transportate cu mașina mortuară. Un român și un moldovean, condamnați la închisoare

Evaluările psihiatrice contradictorii

Pe parcursul procesului, trei evaluări psihiatrice și una psihologică au oferit concluzii divergente. Un expert a diagnosticat o schizofrenie paranoidă cu abolirea discernământului, în timp ce altul a vorbit despre o alterare a discernământului din cauza intoxicației alcoolice. Un al treilea expert a considerat că nu exista nicio alterare a discernământului, ci doar o intoxicare masivă cu alcool.

Verdictul și reacția acuzatului

Procurorul a solicitat 30 de ani de închisoare, evidențiind rolul alcoolului în comportamentul acuzatului. Avocații apărării au pledat pentru abolirea discernământului, sugerând că clientul lor nu ar trebui să fie trimis la închisoare, ci să primească tratament psihiatric.
►►► FRANȚA: Șofer român de camion, amendat cu un sfert de milion de euro și condamnat la închisoare

După deliberări de peste trei ore, românul a fost găsit vinovat și condamnat la 30 de ani de închisoare. De asemenea, va avea o supraveghere socio-judiciară timp de 20 de ani, cu obligația de a urma tratament psihiatric și de a despăgubi părțile civile.

La pronunțarea verdictului, Ciprian Guilescu nu a arătat nicio emoție și a părăsit sala tribunalului zâmbind, la fel cum a intrat.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!