Român din Belgia, împușcat în cap de un polonez care credea că vrea să răpească copii de pe stradă

Polonezul a fost condamnat la închisoare marți, 15 octombrie, de Tribunalul din Kortrijk, pentru tentativă de omor.

Inculpatul a încercat să-l ucidă pe românul de 52 de ani fiind convins că acesta voia să răpească minori de pe stradă și să-i oblige să se prostitueze în Elveția.

Faptele datează din 7 iulie 2018, când dintr-o locuință din Kortrijk a ieșit un bărbat rănit și s-a prăbușit pe stradă. Poliția a constatat imediat că victima agresiunii era un român.

Investigatorii au suspectat de la început că agresorul este Rafael J., un polonez de 32 de ani care recent contactase Poliția susținând că un român l-a abordat și i-a propus să răpească copii pe care să-i forțeze să se prostitueze.

Polonezul le-a mai spus polițiștilor că au stabilit să se întâlnească în Parcul Astrid, situat în apropierea locuinței românului. Ofițerii au ținut sub supraveghere parcul, însă nu s-a întâmplat nimic. Astfel, agresorul a decis să acționeze pe cont propriu.

S-a dus în apartamentul românului și l-a împușcat în cap și piept, apoi l-a înjunghiat de mai multe ori. Victima, surprinsă de atacator în timp ce dormea, abia a supraviețuit atacului.

Arma nu a fost niciodată găsită și inculpatul a negat că l-ar fi împușcat, însă probele au arătat contrarul. Cuțitul încă era în apartament.

Agresorul a fost examinat psihiatric, dar nu suferă de afecțiuni psihice.

Tribunalul Penal din Kortrijk l-a condamnat la 10 ani de închisoare și la plata unei despăgubiri de 7.500 de euro românului, informează nieuwsblad.be.

Bărbatul a mai fost condamnat în Polonia și Marea Britanie.

Polizoare, bormașini și drujbe de 1.100.000 de euro, furate din Franța și Belgia de o grupare de români

BELGIA: Șofer român de TIR, jefuit de doi iranieni lângă Antwerp

BELGIA: Companie care angaja șoferi români de TIR, judecată pentru un prejudiciu de 65.000.000 de euro

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA