Skip to content

Român stabilit în Italia, ucis de un utilaj greu la locul de muncă

Accident la locul de munca Italia

O nouă tragedie la locul de muncă a avut loc în Lazio, avându-l ca victimă pe Ene Vasilik, un român de 37 de ani. Acesta și-a pierdut viața în urma unui grav accident petrecut în timpul turei de noapte la compania unde era angajat.

Incidentul a avut loc într-o hală din Latina. Echipajele de urgență au sosit la locația de pe via Macchia Grande după ce colegii lui Ene Vasilik au alertat autoritățile despre un grav accident în interiorul clădirii. Conform relatărilor din presa italiană, românul a fost strivit de un utilaj de lucru, circumstanțele exacte ale accidentului fiind încă în curs de clarificare. Se pare că incidentul s-a produs în noaptea de 4 spre 5 iunie, iar autoritățile vor investiga în detaliu pentru a determina cum s-a întâmplat tragedia.
Citiți și > Șofer român de TIR, găsit mort la volan în Italia

Ene Vasilik era rezident în Velletri, unde locuia împreună cu soția și cei doi copii. Românul fusese angajat la o companie din Latina, unde lucra în departamentul de logistică. Primele mărturii de la locul incidentului sugerează că bărbatul a fost lovit de un vehicul greu în zona de pe via Macchia Grande. Se pare că remorca unui vehicul, probabil din cauza unei erori umane, l-a lovit pe Vasilik, provocându-i răni fatale.

Ancheta privind decesul

În ciuda sosirii rapide a echipajelor de urgență, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Leziunile grave suferite la nivelul spatelui și toracelui au fost fatale. Procuratura a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanțele accidentului, iar carabinierii și inspectorii de muncă investighează dacă normele de siguranță au fost respectate în noaptea respectivă, informează Il Corriere della Cita.