Româncă, amendată în Olanda. Judecătorul: „Înnebunește oamenii cântând aceeași melodie”

Un judecător din Haga a condamnat lunea trecută o româncă la plata a două amenzi pentru că a cerșit și a cântat la acordeon în tunelul pentru biciclete de la gara HS Haga.

Femeia în vârstă de 56 de ani va trebui să plătească 95 de euro pentru cerșit și încă 95 de euro pentru că a cântat la acordeon. Potrivit judecătorului, românca a încălcat Regulamentul General al Poliției (APV), care din 2013 include reguli stricte pentru muzicienii stradali.

La acea vreme, municipalitatea din Haga a vrut să pună capăt muzicii „de calitate slabă” pe care o cântau în principal maghiarii și românii în locurile aglomerate din oraș. De multe ori s-au dovedit abia capabili să cânte la instrumentul lor. Potrivit municipalității, era vorba de „cerșit deghizat”.

În urmă cu doi ani, românca a fost amendată de poliție după ce a fost prinsă cerșind și cântând la acordeon într-un loc din tunelul pentru bicicliști, încălcând astfel regulamentul APV. Femeia a refuzat să plătească amenda și cazul ei a ajuns apoi în instanță.

Femeia nu a fost prezentă la ședința de judecată. Procurorul ceruse o amendă de 95 de euro pentru cerșetorie și 95 de euro pentru muzica stradală. Verdictul corespunde cererii acestuia.

Potrivit judecătorului, comercianții din zonă s-au confruntat cu multe neplăceri din cauza activităților femeii: „Înnebunește oamenii cântând aceeași melodie toată ziua” scrie Omroep West.

Doi români au fost arestați la Vâlcea pentru fraude pe piața imobiliară din Olanda

OLANDA: Româncă, prinsă la controlul din aeroport cu un pistol ascuns în bagaj

OLANDA: Ghid în limba română pentru lucrători publicat de Ministerul Afacerilor Sociale

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!