Polițiștii spanioli și cei români au găsit după 20 de ani o bucureșteancă dată în urmărire internațională și condamnată la 17 ani pentru răpire și tortură urmată de moartea victimei.

Poliția Română a anunțat într-un comunicat de presă că o bucureșteancă în vârstă de 41 de ani a fost prinsă în Spania marți, 26 noiembrie 2019.

Tribunalul București emisese pe numele ei un mandat european de arestare pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire, respectiv complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal dacă pentru eliberarea persoanei se cere să se îndeplinească un anumit act.

Maria Tănase, în vârstă de 41 de ani, a fost dată în urmărire internațională prin Interpol, pe numele acesteia fiind emisă și o alertă în Sistemul de Informații Schengen. Ea are de executat 17 ani de închisoare.

Femeia a fost condamnată pentru că în noiembrie 2000 făcea parte dintr-o grupare condusă de Nelu Ion, zis „Chinezu” care răpea și tortura bărbați în vârstă pentru a-i determina să-și vândă locuința.

Evenimentul Zilei scria atunci că membrii bandei au răpit, sechestrat și torturat cel puțin doi bărbați pentru a-i convinge să-și vândă locuințele.

„Chinezu” avea un sistem bine pus la punct de operare.

Acosta bătrâni pe stradă, le cumpăra mâncare, îi ducea în locuința sa de pe strada Crapului din Capitală și apoi îi bătea până își cedau locuințele.

Aurel Radu, în vârstă de 58 de ani, a fost ținut captiv și torturat timp de o lună pentru a-și ceda garsoniera din Bulevardul 1 Decembrie 1918 din București.

A fost eliberat, dar a murit la câteva zile din cauza bătăilor primite. Medicii legiști au stabilit atunci, conform sursei citate, că decesul a survenit în urma politraumatismelor suferite, pe fondul unui cancer la ficat.

Constantin Toader avea 77 de ani când a căzut și el în plasa lui „Chinezu”.

Bătrânul a fost răpit la sfârșitul lui decembrie 2000 pentru că a refuzat să-și dea garsoniera din Bulevardul Chișinău.

Timp de zece zile a îndurat supliciul. A reușit să scape și s-a dus glonț la Poliție unde a declarat că în locuința din strada Crapului mai era un bărbat sechestrat.

Cazul a fost preluat atunci de polițiștii de la Crimă Organizată.

Aceștia au stabilit că la răpirea lui Toader și Radu a participat alături de „Chinezu” și concubina sa, Maria Tănase, pe atunci în vârstă de 22 de ani.

Din grupare mai făceau parte mama acestuia, Florentina Gheorghe, în vârstă de 54 de ani, și Gheorghe Dumitru zis “Fanfan”, 27 de ani, din Sinești, județul Ialomița.

„Chinezu” s-a predat în ianuarie 2001 la Secția 8 de Poliție din București.

Un afacerist turc extrădat din România, condamnat în SUA pentru ajutorul dat Iranului

Cinci TONE de haine, cosmetice și mâncare, furate de români și sud-americani, confiscate în Spania într-un târg de vechituri

Tânără din Buzău, sechestrată în Spania de un marocan, eliberată după sesizarea unui român din Germania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA