România interzice zborurile către și dinspre Marea Britanie. Carantina, obligatorie

România s-a alăturat Italiei, Olandei, Belgiei, Austriei și Germaniei, state care au interzis zborurile dinspre și spre Marea Britanie după ce în Anglia a fost identificată o nouă tulpină a Sars-Cov-2 care este responsabilă pentru noul val de îmbolnăviri.

Experţii susțin că noua tulpină este mult mai contagioasă, dar încă nu se ştie dacă formele de COVID-19 pe care le provoacă sunt mai grave.

Persoanele care vin din Marea Britanie vor fi plasate în carantină începând din 21 decembrie. Până astăzi Marea Britanie nu se afla pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că persoanele care soseau de acolo nu erau obligate să stea în carantină pentru 14 zile.

Alertă în UE după descoperirea unei noi tulpini Sars-Cov-2 în Marea Britanie

Decizia a fost luată printr-o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în seara de 20 decembrie:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepţia zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Belgia a prelungit restricțiile până pe 15 ianuarie 2021

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!