ROMÂNIA: Una din cinci fete şi unul din nouă băieţi sunt abuzaţi sexual

În România, una din cinci fete şi unul din nouă băieţi sunt abuzaţi sexual până la vârsta de 18 ani, a declarat Cristina Iurişniţi, deputat USR.

„În calitate de deputat şi membră în Comisia specială de anchetă pentru copii dispăruţi, abuzaţi şi traficaţi, solicit încă o dată ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu şi Procurorului General să repartizeze oameni pregătiţi în anchetele cu agresori sexuali!”, susține Iurișniți, citată de Agerpres.

Potrivit comunicatul de presă al parlamentarului, redat mai jos integral, polițiștii și procurorii tratează abuzurile sexuale asupra minorilor cu indiferență și incompetență.

„Instruirea poliţiştilor şi a procurorilor este esenţială şi prioritară, în contextul în care cadrul legislativ s-a îmbunătăţit, pedepsele pentru agresori s-au mărit, iar în momentul actual avem un registru oficial al agresorilor sexuali, conform legislaţiei europene.

În luna iunie 2020, am trimis ministrului Justiţiei şi Procurorului General o interpelare parlamentară pe această temă care a devenit o dramă în România. Răspunsul a fost dezamăgitor! Zeci de cazuri mediatizate şi sute de cazuri care nu sunt făcute publice sunt tratate cu incompetenţă şi indiferenţă de către poliţie sau procurori.

Am aflat din răspunsul oficial primit că, potrivit Ordinului de ministru nr. 294 din 5 decembrie 2018, s-a constituit o reţea naţională de procurori specializaţi în instrumentarea cauzelor cu minori. Această reţea nu a făcut nimic eficient pentru minorii victime ale violenţei sexuale, ale agresiunilor şi traficului de minori.

Am văzut cu toţii în spaţiul public abuzuri, agresiuni sexuale asupra minorilor cu pedepse minime, cu suspendare, poliţişti care nu şi-au făcut datoria, procurori care au favorizat agresorii. Cazul Caracal a terifiat România şi încă nu avem o schimbare radicală, autorităţi eficiente şi puternice care să vină în sprijinul victimelor.

Miercuri, 7 octombrie, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Parchetul General vor veni să dea explicaţii, să răspundă în faţa acestei comisii care reprezintă vocea cetăţenilor!”

Consilier la Protecția Mediului, arestat pentru pornografie infantilă. Peste 4.000 de fișiere cu cumnata sa minoră

Un bătrân din Mehedinți a făcut sex cu două surori minore. Una a rămas gravidă

Un tânăr din Brașov și-a dat fratele minor pe mâna unui pedofil olandez

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!