România va monitoriza de la 1 iulie transportul rutier de bunuri cu risc fiscal ridicat

De la 1 iulie, România va monitoriza transportul rutier de bunuri cu risc fiscal ridicat prin sistemul electronic integrat RO e-Transport.

Măsura, cuprinsă în Ordonanța de Urgență din 8 aprilie, prevede ca sistemul să monitorizeze în timp real circulația mărfurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României cu următoarele specificații:

Șofer român de camion, condamnat în Franța pentru contrabandă: „Mi-au pus o armă la tâmplă și m-au amenințat cu moartea”

– transportul mărfurilor achiziţionate şi livrate în cadru comunitar;
– transportul mărfurilor supuse operațiunilor vamale;
– transportul de mărfuri între două localităţi situate pe teritoriul naţional.

Reducerea evaziunii fiscale

Scopul proiectului este reducerea evaziunii fiscale. Sistemul RO e-Transport include module IT pentru managementul mărfurilor, care vor genera coduri unice de înregistrare pentru fiecare transport, elemente de interconectare cu camere și alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului rutier și componente software pentru analiza integrată a datelor.

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

Sistemul va folosi date și informații deținute la nivelul instituțiilor publice sau autorităților cu atribuții în sectorul transportului rutier și va fi interconectat cu alte sisteme informatice existente la nivelul Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau Autorității Vămilor Române. .

Va deveni obligatorie declararea în prealabil a datelor referitoare la transportul rutier de mărfuri cu risc fiscal ridicat, în funcție de tipul de operațiune, de beneficiar sau de furnizorul român.

Plafonarea preţurilor la motorină și benzină, solicitată de transportatorii rutieri: „Este unica soluție”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!