Skip to content

Românii scapă de prețurile exagerate de la Cora. Cine preia lanțul de hipermaketuri

Lanțul de hipermaketuri Cora dispare din România, printre motive putând fi atât scăderea numărului de clienți, cât și prețurile tot mai mari practicate în ultima vreme.

Grupul francez Louis Delhaize a decis vânzarea businessului Cora România către grupul Carrefour însă procesul de vânzare trebuie să fie validat de autorităţile competente din domeniul concurenţei.

Potrivit Louis Delhaize, este de aşteptat ca schimbarea controlului asupra Cora România să intre în vigoare din a doua jumătate a anului 2023.

Scandal în Franța pe puiul românesc. „Cocorico corespunde strigătului de cocoș francez!”

„În condiţiile unei pieţe de retail europene aflate într-un proces de transformare, Louis Delhaize continuă să-şi analizeze strategic operaţiunile sale pentru a avea în vedere cele mai bune opţiuni de dezvoltare a diverselor entităţi ale grupului. În acest sens, a fost evaluată activitatea din România şi grupul a ajuns la concluzia că magazinele Cora vor avea un potenţial mai mare prin integrarea într-un alt grup de retail prezent deja la nivel local. În acest context, Louis Delhaize a decis vânzarea businessului Cora România grupului Carrefour”, se arată într-un comunicat al Louis Delhaize.

Cora România are aproape 2.400 de angajați și include 10 hipermarketuri Cora, 8 magazine Cora Urban, precum și servicii centrale, comerț electronic și logistică.

„Întrucât Grupul Carrefour este deja prezent în România, angajații se vor putea alătura unui brand bine consacrat în țară și care dispune de resurse importante pentru a-și consolida poziția”, se arată într-un comunicatul de presă.

Le Monde: Auchan și Leroy Merlin susțin cu produse soldații ruși din Ucraina

„Suntem mândri de performanţa din ultimii ani a echipelor noastre din România şi ne bucură faptul că putem să dăm o dinamică nouă acestor magazine şi angajaţilor Cora România. Părăsim ţara cu emoţie, dar suntem totodată încrezători că această activitate va continua şi se va dezvolta”, a declarat Pierre Bouriez, director general Louis Delhaize Group.

Grupul francez Carrefour este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa.