Skip to content

Românii vor putea obține cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română

Românii vor putea obține cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română

Peste un milion de români stabiliți în Spania vor beneficia în curând de posibilitatea de a deține dublă cetățenie, ceea ce le va permite să obțină cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română.

Surse guvernamentale confirmă că textul acordului între cele două țări a fost convenit și urmează să fie semnat în curând în timpul vizitei premierului spaniol în România. Acest acord va deschide oportunități semnificative pentru români, oferindu-le acces la locuri de muncă mai bine plătite și posibilitatea de a se angaja în poliție, armată și administrație.
În ce condiții se poate obține CETĂȚENIA FRANCEZĂ

În prezent, românii care doresc cetățenia spaniolă sunt obligați să renunțe la cetățenia română, dar noul acord, care ar urma să fie semnat în primele luni ale acestui an, va permite păstrarea ambelor cetățenii.

Această inițiativă va face din România a treia țară cu care Spania încheie un acord similar de dublă cetățenie, alăturându-se Portugaliei și Franței. Perspectiva obținerii dublei cetățenii este privită ca un vis împlinit pentru românii din Spania, deschizându-le posibilități extinse în domeniul profesional și al călătoriilor internaționale fără vize.
Spania: Amenzi de până la 200.000 €‎ sau închisoare pentru abuzuri asupra animalelor de companie

Emigranții români din Spania, care formează a doua cea mai mare comunitate după marocani, au așteptat mult această schimbare. Cei aproximativ 600.000 de români cu rezidență oficială în Spania sunt concentrați în principal în marile orașe precum Madrid, Valencia și Barcelona, reprezentând o comunitate semnificativă care va beneficia de această schimbare legislativă.