Skip to content

Începând de astăzi, rovinieta se poate achita online pe Ghişeul.ro

Rovinieta online pe Ghișeul.ro

Rovinieta poate fi achiziţionată online, începând de joi, 27 iunie, pe platforma Ghişeul.ro, fără a mai necesita deplasarea la puncte fizice şi stat la coadă, informează un comunicat al Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

„ADR continuă să digitalizeze serviciile publice pe care statul român le oferă cetăţenilor. Fiecare nouă funcţionalitate digitală care înlocuieşte un proces fizic ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim cu toţii, adică un stat mai eficient, instituţii active şi mai puţine drumuri sau timp pierdut la cozi! Integrarea plăţii pentru rovinietă în platforma ghişeul.ro este o nouă funcţionalitate pe care o adăugăm în beneficiul cetăţenilor şi suntem determinaţi să continuăm”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedinte ADR, citat în comunicat.
►►► Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, procuri, înmatriculare pe altă persoană

“Începând de astăzi, 27 iunie 2024, utilizatorii platformei web Ghişeul.ro pot plăti online contravaloarea rovinietei auto. Astfel, adăugăm o nouă funcţionalitate platformei Ghişeul.ro, oferind utilizatorilor acces facil la servicii digitale şi posibilitatea efectuării unor plăţi securizate pentru serviciile de interes. Adăugarea acestei noi funcţionalităţi în platforma Ghişeul.ro este rezultatul muncii depuse de echipa Autorităţii pentru Digitalizarea României şi de reprezentanţii CNAIR. Misiunea noastră comună este de a extinde serviciile publice digitale şi de a oferi cetăţenilor soluţii eficiente şi sigure. Continuăm să aducem noi funcţionalităţi pentru fiecare român!”, a adăugat, la rândul său, Alexandra-Maria Chivu, vicepreşedinte al Autorităţii.

La ora actuală, Ghişeul.ro are 2.243.675 utilizatori activi, iar de la 1 ianuarie au fost înregistrate 2.995.914 tranzacţii şi s-au colectat aproximativ 2,2 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!