Skip to content

Salariile minime pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară, mai mari din noiembrie

Salariile minime pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară, mai mari din noiembrie

Guvernul României a decis prin ordonanță de urgență noile salarii minime pentru lucrătorii din construcții, agricultură și industria alimentară, care vor deveni valabile din luna noiembrie.

Conform unei declarații a Executivului, salariul minim brut în construcții va fi de 4.582 de lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară va fi de 3.436 de lei.
Salariul minim pe care îl pot încasa românii care lucrează în Danemarca

„Astfel vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României şi după introducerea contribuţiei pentru sănătate”, se explică în comunicat.

Aceste sume au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele şi patronatele, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit şi pentru Dialog Social, informează sursa citată.
Românii sunt printre europenii cu cele mai multe ore lucrate săptămânal

În prezent, salariul minim brut în construcţii este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol şi industria alimentară este de 3.000 de lei. De majorarea salariului minim brut în domeniul construcţiilor vor beneficia 423.110 salariaţi, iar în sectorul agricol şi industria alimentară 168.000 de salariaţi, potrivit estimărilor”, se mai arată în comunicatul Guvernului.