Skip to content

Salariul minim pe care îl pot încasa românii angajați în Danemarca

Salariul minim pe care îl pot încasa românii care lucrează în Danemarca

Nicio lege din Danemarca nu impune un salariu minim. Acesta se stabilește prin contracte colective în fiecare sector. Cu toate acestea, angajatorii și companiile își cunosc responsabilitatea față de angajații lor. Prin urmare, vă puteți aștepta la un salariu minim în Danemarca de aproximativ 110 DKK pe oră (14,74 euro).
Citiți și: Alegeri pentru Parlamentul European 2024 – Lista secțiilor de votare din Danemarca

Numărul mediu de ore pe care un angajat lucrează în Danemarca este de 37. Astfel, un angajat care lucrează cu așa-numitul salariu minim în Danemarca se poate aștepta să câștige aproximativ 17.000 DKK (2.276,18 euro) pe lună dacă lucrează cu normă întreagă. Acesta este salariul brut înainte de deducerea impozitului.
Citiți și: Angajarea în Danemarca: Contract de muncă și alte documente necesare

Salariul minim în Danemarca

Danemarca este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și se bucură de unul dintre cele mai înalte standarde de viață din lume. Are, de asemenea, distincția de a avea unul dintre cele mai mari salarii dintre toate națiunile dezvoltate, în special din UE.

Asta ar explica de ce străinilor le place să se stabilească în Danemarca, chiar dacă unii ar putea considera taxele prea mari. Majoritatea oamenilor nu sunt deranjați să plătească taxe mari, deoarece Danemarca este un stat social, iar contribuabilii cred că investesc în societate.

Salariul mediu în Danemarca

Danemarca este un stat social dezvoltat, așa că diferența dintre salariul minim și salariul mediu nu este prea mare. Conform statisticilor și rapoartelor, salariul mediu în Danemarca este de aproximativ 20.900 DKK (2.798,37) după impozitare.
Citiți și: Amenzi și confiscarea mașinii pentru conducerea fără permis sau cu permisul suspendat în Danemarca

Munca în Danemarca

În prezent, Danemarca are o cerere puternică de lucrători străini calificați și, de obicei, aceste locuri de muncă nu necesită ca aceștia să cunoască daneza. Deci, acesta este un avantaj suplimentar pentru profesioniștii calificați care doresc să facă din Danemarca casa lor.

Unele dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din țară sunt energia, IT, cercetarea și dezvoltarea (R&D), industria băuturilor și cea farmaceutică. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Copenhaga, dar există oportunități și în alte părți ale Danemarcei.

Posturile calificate din Danemarca sunt deschise străinilor din Uniunea Europeană, iar multe companii oferă salarii mai mari decât alte țări membre ale UE. În timp ce Danemarca are locuri libere pentru posturi slab calificate, obținerea permiselor de muncă pentru ei este mai dificilă. Aceste locuri de muncă sunt adesea ocupate de cetățeni din țări din lumea a treia cu drepturi legale de a locui în Danemarca.

Piața muncii din Danemarca se bazează pe oferirea de flexibilitate angajatorilor, securitate angajaților și o piață a muncii foarte activă. Prin urmare, este concepută pentru a satisface nevoile angajatorilor, angajaților și șomerilor.
Citiți și: Drepturile generale ale angajaților în Danemarca

Când vin în Danemarca, lucrătorii se bucură de dezvoltarea continuă a competențelor și de educație. Deci, veți putea întotdeauna să dobândiți noi abilități și să vă îmbunătățiți cunoștințele și calificările educaționale.

Pe de altă parte, șomerii și profesioniștii pot folosi serviciile pentru a-și găsi un loc de muncă. Drept urmare, ei au sprijinul și asistența pentru a căuta un loc de muncă și pentru a obține un loc de muncă activ.

Și, în timp ce sunt șomeri, ei nu se confruntă cu aceleași niveluri de anxietate financiară pe care le experimentează persoanele aflate într-o situație similară în alte țări dezvoltate.

Concluzia

Danemarca este o țară frumoasă și primitoare. Are numeroase oportunități pentru străinii care sunt calificați și are experiență în sprijinirea lor. Aceștia pot găsi locuri de muncă potrivite fără prea multe bătăi de cap.