Samsung, anchetată pentru aranjarea prețurilor la Altex, Flanco și eMag

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL și a mai multor comercianți, se arată într-un comunicat din 5 aprilie 2021 al instituției.

„Inspecțiile s-au derulat în cadrul unei investigații privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piața produselor electronice și IT&C din România”, conform comunicatului.

Investigația vizează relația dintre compania Samsung Electronics România SRL și partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA, firma care deține eMag.

Ancheta a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, ceea ce înseamnă că cineva din interiorul acestor companii a alertat Consiliul Concurenței.

Mari producători germani de utilaje agricole, amendați în România cu 24 de milioane de euro

Samsung Electronics România SRL este subsidiara locala a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel București și reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

În urma descinderilor, au fost obținute informații și documente necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Documentele ridicate vor fi analizate de inspectorii instituției.

Clinicile care efectuează teste COVID-19, verificate de Consiliul Concurenței

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!