Societățile de asigurare din România vor tipări polițele de asigurare Carte Verde pe hârtie albă începând cu 1 iulie 2020. Cele tipărite înainte de această dată își mențin valabilitatea până când expiră.

Modificarea a fost anunțată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România – BAAR, instituția care asigură administrarea bazei de date privind evidența contractelor RCA. BAAR are ca atribuții și identificarea firmelor de asigurare în cazul în care sunt implicate autovehicule asigurate în țări diferite.

Cartea Verde este obligatorie când călătoriți cu autovehiculul în țări în care ale căror birouri de tip BAAR sunt membre ale sistemului Carte Verde.

Totodată, este obligatoriu să aveți asupra dumneavoastră polița de asigurare tiparită pe suport de hârtie pentru a putea fi prezentată atunci când vi se cere pentru a fi verificată.

BAAR a anunțat deja Poliția Rutieră și Poliția de Frontieră despre modificarea adusă și recomandă ca înainte de plecarea din România să verificați perioada de valabilitate a Cărții Verzi și dacă aceasta acoperă toate țările prin care treceți. Aceasta înseamnă ca simbolurile acestor state să nu fie barate pe polița de asigurare.

RCA: Amenzi de 53 de milioane de euro pentru firmele de asigurare

ITALIA: Amendă uriașă pentru un român prins pe contrasens, fără permis, asigurare și inspecție tehnică

Dosar penal pentru un șofer din Vaslui care a prezentat polițiștilor o asigurare tip RCA falsă

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?