Școala se reia numai în perioada 2 – 12 iunie și numai pentru elevii din clasele terminale

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat pe 27 aprilie într-o conferință de presă că școala se reia numai în perioada 2 – 12 iunie și numai pentru elevii din clasele terminale

În prezent, activitatea fizică în grădinițe, școli și universități este suspendată până la sfârșitul stării de urgență.

Iohannis a precizat că, dacă elevii s-ar duce la școală, ar apărea două riscuri mari: ca elevii să ducă boala la școală și să ducă boala de la școală acasă. 

Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă (Klaus Iohannis)

Astăzi a fost luată decizia ca grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. 

Anul școlar se va termina pe 12 iunie și până atunci vor continua formele de învățământ la distanță.

Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum și în cazurile excepționale se mai poate face o evaluare suplimentară.

Cei din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și unde este cazul la profesională în anii terminali vor putea reveni la școală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale, dar cu păstrarea normelor de distanțare.

Vor fi maximum zece elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate, dar elevii vor sta la distanță mare unii de alții. Vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor.

Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală și vor fi impuse multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației.

Ministrul Educației a explicat că prezența la școală va fi opțională pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane care prezintă risc de îmbolnăvire. Decizia trimiterii la școală aparține părinților.

ZECE milioane de euro pentru educația copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Fost inspector școlar general, condamnat de două ori la muncă în folosul comunității la Inspectoratul Școlar pe care l-a condus

Bacalaureat luat cu favoruri sexuale, alimente, bani și programe informatice

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?