Secretarul general al ONU: „La nivel mondial, crește înfiorător violența împotriva femeilor pe timpul pandemiei”

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat în legătură cu „creşterea înfiorătoare la nivel mondial” a violenţei domestice în timpul crizei legate de coronavirus şi a îndemnat guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor, într-un mesaj video duminică, citat luni de dpa.

„Ştim că izolarea şi carantina sunt esenţiale pentru suprimarea COVID-19. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi”, a declarat Guterres într-un mesaj postat pe Twitter.

„Pentru multe femei şi fete, ameninţarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor”, a adăugat el.

În unele ţări, numărul femeilor care apelează la servicii de sprijin s-a dublat, furnizorii medicali şi poliţia sunt copleşiţi şi cu personal insuficient, iar grupurile locale de suport sunt “paralizate” sau duc lipsă de fonduri, a declarat şeful ONU.

El a făcut apel la guvernele din întreaga lume să se asigure că pedepsirea agresorilor continuă, să instituie sisteme de avertizare de urgenţă în farmacii şi băcănii şi să declare adăposturile ca servicii esenţiale.

Ţări, inclusiv Germania, au avertizat că restricţiile sociale instituite asupra publicului în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului ameninţă să exacerbeze violenţa domestică. (Agerpres)

Româncă de 37 de ani, găsită moartă în Germania cu urme de violență pe corp

SPANIA: El Mundo a refăcut ultimele clipe ale Danei Leonte, românca ucisă și dezmembrată

SPANIA: Despăgubire de 240.000 de euro cerută în cazul româncei ucise de fostul soț la patru ore după ce l-a denunțat

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!