Skip to content

Serviciile secrete din Germania avertizează privind creșterea riscului de atacuri teroriste

Risc atacuri teroriste Germania

Amenințarea atacurilor teroriste islamiste în Germania a crescut semnificativ comparativ cu anii precedenți, a declarat Thomas Haldenwang, directorul Agenției Germane de Informații Interne (BfV), conform dpa. Haldenwang a subliniat că riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare major pentru autorități.

Această creștere a riscului de atacuri este influențată de o serie de factori. Situația tensionată din Orientul Mijlociu, în special în urma atacurilor teroriste ale Hamas și operațiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza, joacă un rol semnificativ în amplificarea amenințării teroriste. De asemenea, influența talibanilor islamiști în Afganistan și consolidarea ramurii grupării Statul Islamic în Pakistan și Afganistan contribuie la creșterea pericolului. Incidentele de incendiere a Coranului în Scandinavia au alimentat, de asemenea, spirala radicalizării, făcând ca indivizii radicalizați să devină o amenințare tot mai prezentă.
Citiți și > CIA: Securitatea nu putea opri atacurile teroriste care au vizat România

Germania, țintă prioritară

Germania este considerată de jihadiști o țintă prioritară, mai importantă decât alte țări europene, deoarece este văzută, alături de SUA, ca unul dintre cei mai importanți susținători ai Israelului. Această percepție face ca Germania să fie mai mult în centrul atenției grupărilor teroriste islamiste, ceea ce sporește riscul unor atacuri.

Pe lângă amenințarea terorismului islamist, Germania se confruntă și cu alte provocări de securitate semnificative. Ascensiunea extremismului de dreapta contribuie la tensiuni sociale crescute, în timp ce activitățile de spionaj și influența statelor străine reprezintă alte provocări majore. În plus, extremismul de stânga devine din ce în ce mai violent, adăugând un alt nivel de complexitate în peisajul de securitate națională.

Thomas Haldenwang a subliniat necesitatea unei atenții sporite și a unor eforturi coordonate din partea autorităților pentru a proteja securitatea națională în fața acestor amenințări multiple și complexe.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!