SLOVENIA: Persoanele care vin din România intră în autoizolare. Tranzitul nu trebuie să depășească 12 ore

Ministerul Afacerilor Externe – MAE a informat că autorităţile slovene au anunţat, începând de vineri, 31 iulie, noi măsuri privind condiţiile de intrare şi tranzit pe teritoriul acestei ţări, astfel că persoanele care vin din România intră în autoizolare, cele aflate în tranzit fiind exceptate, cu condiţia să nu aibă simptome clare de infecţie.

Potrivit unui comunicat al MAE, noile condiţii vizează cetăţenii care vin din state cu risc epidemiologic ridicat, printre care şi România, alături de alte ţări europene, precum Bulgaria şi Luxemburg.

“Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile slovene, cetăţenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul şederii (şi nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locaţie desemnată. Persoanele care nu pot indica o locaţie pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituţionalizată. Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate în tranzit sau transportatorii. Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana, la adresa: https://ljubljana.mae.ro/sites/ljubljana.mae.ro/files/exceptii-lista.rosie.pdf.”, se arată în comunicat.

Cu privire la tranzit, autorităţile slovene au precizat că acesta este permis, cu condiţia ca durata acestuia să nu depăşească 12 ore. De asemenea, autorităţile locale pot solicita cetăţenilor români care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinaţie, precum şi scopul deplasării. Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecţie (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia.

Informaţii suplimentare cu privire la noile condiţii sunt disponibile la următoarele linkuri: http://www.mae.ro/node/51929https://ljubljana.mae.ro/local-news/1433https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive/103470-crossing-the-state-border-during-the-coronavirus-epidemic.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă (deces, accident cu victime, arestare), au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +38640980068.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA