Skip to content

Șofer român de TIR, găsit mort la volan în Italia

Șofer român camion Somaglia

Un șofer român de camion, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit fără viață în cabină în perimetrul centrului logistic Ceva din Somaglia, în plină noapte, între joi și vineri, puțin înainte de ora 1.00. După ce își finalizase operațiunile de descărcare și încărcare, camionul său a rămas nemișcat pentru o perioadă neobișnuit de lungă, fapt ce a alarmat un agent de securitate care s-a apropiat și a făcut descoperirea tragică.

Ambulanța și echipajul de intervenție medicală de la serviciul de urgență 118 au sosit rapid la fața locului, însă personalul sanitar nu a putut decât să constate decesul șoferului român, care se presupune că survenise cu câteva ore înainte din cauza unei stări de rău subite, relatează Il Giorno. Stresul și oboseala ar putea fi printre factorii care au contribuit la moartea subită a bărbatului.
Citiți și > Român stabilit în Italia, ucis de un utilaj greu la locul de muncă

Corpul neînsuflețit a fost predat familiei îndurerate, care a fost contactată în cursul zilei. În ultimele luni, zona Lodigiano a înregistrat un număr alarmant de cazuri similare de moarte subită în rândul șoferilor de camion, acesta fiind al cincilea incident de acest gen.
Citiți și > Accident rutier grav în Italia. Doi șoferi de TIR, un român și un italian, și-au pierdut viața

Ultimul incident similar a avut loc în seara dinaintea zilei de 1 mai, când un alt român de 44 de ani a fost găsit fără viață în afara centrului logistic Number One din Casalpusterlengo, după ce a suferit o stare de rău subită. Anterior, chiar înainte de Crăciunul trecut, un camionagiu de 40 de ani a fost găsit mort în cabina sa la Mairano, și el victima unei stări de rău subite.

De asemenea, la sfârșitul lunii aprilie 2022, un șofer de camion sârb de 39 de ani a decedat în fața fabricii Inalca din Ospedaletto, iar la începutul lunii mai 2022, un alt român de 41 de ani a fost găsit mort în cabina camionului său în pe strada Don Milani din Guardamiglio, după ce petrecuse noaptea odihnindu-se după o călătorie lungă.