Skip to content

Șofer român de camion, condamnat pentru tentativă de răpire a unui copil. „Am vrut să-i dau bomboane.”

Tentativa rapire copil

Un șofer român de camion în vârstă de 47 de ani a fost reținut duminică, 31 martie, în Franța, după ce a încercat să răpească un băiețel de 5 ani. A fost condamnat miercuri, 3 aprilie 2024.

Bărbatul a fost reținut de jandarmi în parcarea zonei de servicii Avia de pe autostrada A10, în Antran. Cu câteva minute mai devreme, încercase să ia cu el copilul de cinci ani pe care îl observase în magazinul unei benzinării.

În jurul orei 14.40, o angajată a magazinului a observat manevrele individului și a dat alarma. Bărbatul, după ce a mângâiat copilul pe cap, l-a luat de mână și se pregătea să părăsească magazinul când a fost oprit de adulții din grupul cu care era băiețelul: o echipă de 31 de tineri fotbaliști din regiunea pariziană și însoțitorii lor, inclusiv bunica copilului și fratele său mai mare, membru al echipei.
Apelul fostului reporter Marius Buga, Pro TV, dedulcit la doi minori

Un an de închisoare cu executare

Bărbatul a susținut în fața anchetatorilor că nu a avut intenții rele și că a vrut doar să-i ofere dulciuri băiețelului: „Am vrut să-i dau bomboane”. Judecat în procedură de urgență miercuri, 3 aprilie 2024, șoferul român a fost condamnat la un an de închisoare cu executare și interdicție de intrare pe teritoriul francez, informează Centre Presse. După ce și-a auzit sentința, românul a spus că preferă să moară decât să meargă la închisoare.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!