Șofer român, prins cu 12 migranți ilegali în microbuz. Riscă până la ȘAPTE ani de închisoare – VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – judeţul Timiș au depistat un cetăţean român care transporta cu un microbuz, din apropierea graniţei cu Serbia spre frontiera cu Ungaria, 12 cetățeni afgani care voiau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Cetăţeanul român este cercetat penal pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Miercuri, 20 noiembrie, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa – judeţul Timiș au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pe comunicația DN 57, localitatea Gherman, un microbuz de culoare albă care se deplasa dinspre localitatea Lăţunaş, spre Moraviţa.

Observând echipajul de poliţie, şoferul microbuzului a virat pe un drum lăturalnic, pentru a evita controlul, îndreptându-se spre localitatea Percosova. Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică, iar la ora 07.00 microbuzul a fost oprit în localitatea Roviniţa.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau douăsprezece persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au constatat că şoferul microbuzului este un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, iar cei doisprezece sunt cetățeni din Afganistan, dintre care 11 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani și un minor, în vârstă de 15 ani.

Șoferul român a declarat că intenționa să conducă persoanele respective în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul sumei de 1.000 de euro. Cetățenii afgani au fost preluaţi de cetăţeanul român, din apropierea frontierei cu Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

Cercetările sunt efectuate de ofițeri de poliția judiciară din cadrul ITPF Timişoara, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cetăţeanul român fiind cercetat pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii afgani pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Poliția de frontieră Română informează că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Astfel, persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional li se recomandă să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

TIR cu 48 de migranți, oprit la Nădlac. Șoferul român a încercat să-i transporte în Austria

Condamnat la închisoare în Franța, un șofer român a ieșit plângând din sala de judecată

OLANDA: Migranți ilegali, ascunși într-un TIR condus de un român, au sunat la poliție pentru a fi salvați

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA