Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunțat într-un comunicat de presă din 27 decembrie că anumite categorii de persoane vaccinate trebuie să își genereze un nou certificat verde.

Sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID-19 a fost actualizat potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

Noul cadru de reglementare european va asigura unitar diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze suplimentare de rapel.

Începând cu data de 24 decembrie 2021, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel.

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) trebuie să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze; 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Astfel, pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

Trebuie să reamintim că începând din 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică,  document verificat până acum la punctele de trecere a frontierei.

Toate datele din declarație se regăsesc în formularul digital de intrare în România (PLF) și care va fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro. Acesta formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei.

Formularul nu trebuie tipărit pentru că în momentul scanării cărții de identitate/pașaportului la punctele de frontieră datele vor apărea în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Datele trebuie introduse corect în aplicație pentru că sistemul informatic este interconectat cu Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul de Interne și Poliția de Frontieră.

Informațiile completate vor fi conectate și cu Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate.

Condițiile de intrare în România, modificate din nou. Scandal în Aeroportul Otopeni

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!