Skip to content

Sucevenii inconștienți care fug din carantină, vânați de jandarmi cu drona – VIDEO

Zeci de suceveni aflați în zona de carantină fug noaptea din carantină. Unii dintre ei au ajuns la Cluj pentru a pleca la muncă în Germania.

„În urma verificărilor efectuate cu privire la deplasarea unor cetățeni din zona carantinată aflată in județul Suceava către județul Cluj a rezultat că 21 dintre aceștia au plecat ilegal din localitatea Pătrăuți”, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile pubice, aceștia au traversat terenurile agricole spre o localitate limitrofă care nu era în carantină.

Aici au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre aeroportul din Cluj.

S-au aplicat sancțiuni și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, precum și pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 6 referitoare la restricțiile stabilite pe timpul stării de urgență.

Marcel Vela a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină.

Au fost mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei care au în dotare inclusiv mijloace tehnice de supraveghere aeriană.

În cursul nopții de joi spre vineri, 16-17 aprilie, în jurul orei 01:00, au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, din județul Suceava alte 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată.

Printre ele se afla și un minor. 15 dintre acestea au fost sancționate pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație.

Valoarea totală a amenzilor este de 30.000 de lei. Minorul, în vârstă de 15 ani, a fost avertizat verbal.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent au fost plasate în carantină instituționalizată 2.106 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemena, 117 de persoane aflate în carantină au părăsit locul în care au fost plasate. S-a dispus măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!