Skip to content

TIR românesc transporta ilegal prin Germania un tanc în loc de schele

TIR românesc transporta ilegal prin Germania un tanc în loc de schele

O descoperire neobișnuită  a stârnit interesul și curiozitatea cititorilor în întreaga lume. O inspecție de rutină a poliției bavareze a transformat o simplă verificare într-un eveniment remarcabil.

Poliția germană, Departamentul Autostrăzi Wörth/Isar a oprit un transport agabaritic românesc pe pe autostrada A92 lângă localitatea Dingolfing-Landau din Bavaria Inferioară.

Acțiunea a avut loc sâmbătă seara, 27 mai, în jurul orei 23:30, când o patrulă de poliție a oprit un transport agabaritic românesc pe A92, în zona Gottfrieding, în direcția Deggendorf. Documentele indicau că șoferul trebuia să transporte schele, dar avea de fapt un tanc. (Sursa foto: Autobahnpolizei Wörth/Isar)

Probleme cu actele

Polițiștii au constatat că informațiile din documentele de transport nu se potriveau deloc cu realitatea.  Drept urmare, transportul a fost imediat oprit, iar TIR-ul românesc a fost parcat într-o zonă din afara autostrăzii A92.

Este important de menționat că tancul descoperit nu este destinat utilizării în luptă, iar transportul nu trebuie văzut ca unul ilegal de arme. Un purtător de cuvânt al Poliției, citat de Passauer Neue Presse, a declarat că tancul este unul folosit pentru recuperarea vehiculelor blindate folosite în luptă.

Bergepanzer Leopard este o variantă de tanc de recuperare dezvoltată pe baza tancului principal de luptă Leopard 1 sau Leopard 2. Are echipamente și utilaje speciale care îi permit să efectueze sarcini de recuperare și reparații pe câmpul de luptă. Printre caracteristicile sale notabile se numără un sistem de macara puternic, cârlige și cabluri de remorcare, echipament de ridicare, precum și unelte și accesorii specifice pentru întreținere și reparații.

Acest tip de tanc de recuperare are capacitatea de a remorca și a trage vehicule avariate sau imobilizate, de a ridica obiecte grele, precum și de a efectua reparații de bază în teren. De asemenea, este echipat cu un sistem de propulsie și blindaj adecvat pentru a-i permite să opereze în zonele de luptă.

Bergepanzer Leopard este folosit în diferite țări care au în dotare tancuri Leopard. Capacitățile sale de recuperare și asistență sunt esențiale pentru menținerea și sprijinirea eficienței tancurilor de luptă în cadrul forțelor militare.

Transportul neautorizat depistat în Bavaria va avea consecințe pentru firma responsabilă și șoferul implicat. Aceștia vor primi amenzi substanțiale și vor trebui să facă față altor consecințe legale. În plus, autoritățile au inițiat proceduri pentru pune sechestru pe bunurile companiei în cauză, în legătură cu acest transport ilegal.

Aceast eveniment neobișnuit a atras atenția publicului și a provocat mult interes în rândul comunității online. Întrebări cu privire la modul în care un tanc a ajuns într-un transport greu și cum a fost posibil ca documentele să nu fie conforme cu realitatea au început să circule deja pe rețelele de socializare.

GERMANIA: Dosare penale în lanț după ce un șofer de TIR al unei firme din România a fost prins cu nereguli