Skip to content

Toto Cutugno a murit într-un spital din Milano

Toto Cutugno a murit într-un spital din Milano

Celebrul cântăreț Toto Cutugno a decedat astăzi într-un spital din Milano. Avea 80 de ani. Vestea a fost făcută publică de managerul său, scrie agenția italiană de știri ANSA.

Salvatore „Toto” Cutugno s-a născut pe 7 iulie 1943 în Toscana. Și-a început cariera muzicală ca baterist, iar mai târziu a format trupa disco Albatros. A fost și un compozitor cunoscut, inclusiv pentru artiști străini: pentru Joe Dassin cunoscuta melodie „Et si tu n’existais pas”, Johnny Hallyday sau Mireille Mathieu.

În 1978, a părăsit trupa Albatros pentru o carieră solo. Un mai târziu a scris pentru Adriano Celentano melodia „Soli”. În 1980 a câștigat Festivalul de Muzică de la Sanremo cu piesa „Solo noi”. Tot pentru Celentano a scris și „L’Italiano”, dar acesta a refuzat să o cânte. Ulterior, melodia a devenit unul dintre cele mai mari hituri.

În 1990, la Zagreb, în Croația, Cutugno a câștigat concursul Eurovision cu propria compoziție, „Insieme: 1992”, o baladă despre Uniuniea Europeană. În 2007, Cutugno a supraviețuit unui cancer de prostată, dar i s-a îndepărtat chirurgical un rinichi. Cel care l-a ajutat să descopere boala la timp a fost un alt solist foarte cunoscut, Albano Carrisi.

Acum patru ani, în martie 2019, un grup de politicieni din parlamentul ucrainean și muzicieni a încercat să împiedice organizarea unui concert la Kiev, pentru că îl considerau pe Cutugno „un susținător al războiului rus în Ucraina” ca și Albano. Până la urmă, concertul a avut loc pe 23 martie.

Toto Cutugno a cântat celebrele sale melodii și la festivalul Cerbul de Aur în 1993. Atunci a interpretat și o melodie în limba română: Ciobănaș cu 300 de oi.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!