Transportatorii români pot recupera parte din taxele de drum încasate nelegal de Germania

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, în parteneriat cu o firmă de avocatură, oferă firmelor de transport rutier posibilitatea de a-şi recupera o parte din taxele de drum percepute nelegal de Germania.

„Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), în parteneriat cu firma de avocatură Hausfeld şi compania eClaim GmbH, oferă firmelor de transport rutier din România, care au plătit taxe de drum în Germania, posibilitatea de a recupera o parte din acestea, după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statul german a încasat suplimentar şi nelegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri”, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Mai exact, CJUE a hotărât în luna octombrie 2020 că Germania nu poate include costurile cu poliţia rutieră în taxele de drum percepute transportatorilor rutieri, întrucât nu fac parte din costurile infrastructurii pe baza cărora trebuie calculat cuantumul taxelor de drum.

Costurile legate de poliţia rutieră în Germania sunt estimate între 3,8% şi 6% din cuantumul taxelor de drum percepute de statul german transportatorilor rutieri, menţionează UNTRR.

În acest context, joi, are loc seminarul online – Rambursarea taxelor de drum din Germania pentru camioane – Cum puteţi acţiona acum, unde firmele vor putea afla mai multe detalii despre ce rambursare pot beneficia şi cum îşi pot revendica cererile cu uşurinţă şi fără riscuri de cost.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!