Tranzitarea Ungariei pe cale rutieră se face fără restricții orare

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, 29 mai 2020, că românii pot tranzita Ungaria pe cale rutieră fără restricții orare. Ministrul de Interne a confirmat informația. Restricțiile se ridică din această seară de la ora 21.00.

„Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. În urma discuţiei, Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile”, a precizat într-o conferinţă de presă premierul României, conform Agerpres.

Cei doi miniștri s-au întâlnit în data de 26 mai 2020 la București.

„Am discutat și despre tranzitul cetățenilor români prin Ungaria și despre circulația lucrătorilor transfrontalieri. Doresc în acest sens să transmit aprecierea noastră părții ungare, în mod special domnului ministru pentru identificarea de soluții viabile pentru cetățenii români și pentru asigurarea circulației lucrătorilor transfrontalieri”, a spus ministrul de Externe al României în conferința de presă.

Omologul său maghiar a adăugat că în august se vor deschide noile interconectări de autostradă și zece drumuri de mai mică importanță ce traversează frontiera româno-ungară și care sunt închise în prezent.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

O femeie a încercat să-și ducă ilegal fiul în Germania folosind documente false cumpărate cu 4.000 de euro

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?